Landteam

Met het landteam zijn wij in staat om professioneel in linie een gebied te doorzoeken op aanwijzingen en/- of personen, waarbij het belangrijk is dat wij eventuele sporen intact laten, zodat de politie bij een vondst deze nog kan onderzoeken. De inzet van het landteam is altijd in afstemming met politie en/- of familie en als wij een gebied doorzocht hebben, willen wij met 95% zekerheid kunnen zeggen dat er niets ligt.

 

Wij trainen regelmatig op het vinden van sporen, kleding en ander materiaal en zijn zeer snel inzetbaar in geval van een oproep. De trainingen vinden plaats onder alle omstandigheden zowel in de regen en de sneeuw als met 30 graden zon. Onze mensen zijn super gemotiveerd en gedreven om bij een vermissing tot het uiterste te gaan. 

 

Het land team zal ook nauw gaan samenwerken met het hondenteam van Dutch Rescue Dogs, dit team heeft speciaal opgeleide honden, deze honden zijn getraind om zowel levende als overlevende personen te lokaliseren! Het grote voordeel hiervan is dat honden door hun reukzin in zeer korte tijd een heel gebied uit kunnen kammen.

 

Wij zien dan ook erg uit naar deze samenwerking en hopen dat dit bij een onverhoopte vermissing tot resultaat zal leiden.